Háttérképek automatikus cseréje az Ubuntu Linux rendszeren

A zene- és filmgyűjteményeink között bizonyára a háttérképek gyűjteménye sem hiányzik legtöbbünk számítógépéről. Rengeteg weboldal létezik, ahol szebbnél-szebb, igényesen megalkotott háttérképnek alkalmazható grafikát vagy fényképet tudunk ingyenesen letölteni. Ha nem tudjuk eldönteni, melyik mutatna jobban rendszerünk háttérképeként, bízzuk rá a számítógépre a döntést, és általunk meghatározott időközönként szintén általunk megadott képgyűjtemény közül fogja sorrendben vagy véletlenszerűen cserélgetni azokat.

1.) Telepítés

Töltsük le és telepítsük fel a rendszerünk számára megfelelő verziójú programcsomagot:

wallpaper-tray

2.) Használat

Indítsuk el az Alkalmazások -> Grafika -> Wallpaper Tray menüpontról.

Adjuk hozzá a képeinket tartalmazó mappánkat a Hozzáadás feliratú gombra kattintva. A további testreszabásokhoz kattintsunk a More Options feliratú fülre, ahol megadhatjuk hány perc múlva cseréljen háttérképet - Rotate Interval -, a kép igazítását - Picture Options - és a képek válogatásának sorrendjét - Picture Selection Mode. Az időzített képcsere - Timed Wallpaper Change - lehetőség bekapcsolásával engedélyezzük, hogy az általunk megadott időszakonként automatikusan cseréljen háttérképet.

Ezenkívül lehetőségünk van arra, hogy minden bejelentkezéskor automatikusan másik háttérkép legyen - New Wallpaper at Logon. A program képes a hozzáadott mappánkat átvizsgálni, hogy képeket tartalmaz-e - Check Files are Images.

Adjuk hozzá az automatikusan elinduló munkamenetek közé a Wallpaper Tray-t, hogy minden rendszerindításkor a háttérben fusson, ehhez válasszuk a Rendszer -> Beállítások -> Munkamenetek menüpontot és hozzáadáskor a parancs wallpaper-tray legyen.

3.) Kapcsolódó weboldalak

- A Wallpaper Tray hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.